Buitenschoolse activiteiten

Wat doet BAS?

Stichting BAS (Buitenschoolse Activiteiten Schroederschool), is het cultureel centrum van de Schroederschool. BAS organiseert cursussen en workshops van kwalitatief hoogwaardig niveau op het gebied van muziek, theater, dans, beeldend, taal, digitale media, meditatief, acrobatiek en sport waarbij kinderen op een veilige en positieve manier les krijgen en actief kunnen zijn.

De taakverdeling bij BAS is als volgt:

1. voorzitter: Ted Hovelmann
2. Bascoördinator: Minke Arnoldussen
3. financiele administratie: Mieke Korevaar
4. administratieve ondersteuning en planning: Sharrey Cras

BSO Schroederschool

De Schroederschool biedt buitenschoolse opvang waar alle kinderen (ook van andere scholen) welkom zijn. Van 12:20 t/m 18:00 kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar terecht op onze BSO, die zich naast het schoolplein bevindt. Bij onze BSO lunchen we iedere dag samen en krijgen de kinderen een verantwoorde warme maaltijd.

Binnen onze BSO vinden wij een veilige, huiselijke sfeer het allerbelangrijkst. We willen graag dat uw kind(eren) zich bij ons thuis voelen. Hierbij staat voorop dat we ieder kind waarderen om wie hij/zij is. Iedereen is uniek en dat vinden wij juist zo leuk!
Daarnaast bieden we d.m.v. verschillende speelhoeken en onze activiteiten plezier + uitdaging voor alle kinderen. De activiteiten binnen de BSO richten zich op verschillende gebieden van ontwikkeling en zullen voornamelijk bestaan uit:

 • Samen sporten/dansen
 • Creatieve activiteiten
 • Activiteiten rondom de natuur
 • Activiteiten rondom koken/bakken
 • Activiteiten rondom cultuur & maatschappij

Iedere 10 tot 12 weken zullen we werken met een ander thema. De activiteiten sluiten vanzelfsprekend aan bij het thema dat op dat moment aan bod is.

Heeft u vragen over onze BSO of zou u graag eens een rondleiding krijgen om een gevoel te krijgen bij onze BSO? U bent altijd welkom! Neem contact met ons op via bso@schroederschool.net

Inschrijfformulier BSO Schroederschool

BAS-activiteiten

Vanuit school worden verschillende leuke, leerzame en uitdagende workshops/cursussen aangeboden na schooltijd. Alle kinderen van de Schroederschool zijn welkom om deel te nemen aan deze workshops. Denk bijvoorbeeld aan een workshop drama, muziek of een bepaalde sport. Kinderen kunnen hiervoor per kwartaal aangemeld worden en zullen dan gedurende een heel kwartaal iedere week deelnemen aan de workshop/cursus. Informatie over de (nieuwe) BAS-activiteiten wordt altijd in de nieuwsbief/via de email naar ouders gecommuniceerd.

Voor meer informatie over de BAS-activiteiten mag u altijd mailen naar bso@schroederschool.net

Belangrijk binnen onze BSO

 

 • Binnen onze BSO is ieder kind welkom en dit is ook wat we uitdragen naar de kinderen onderling; iedereen is uniek en samen is zoveel beter als alleen!
 • Ons grootste streven is dat wanneer kinderen bij ons op de opvang komen, dat zij zich prettig en vooral thuis
 • Er is binnen de BSO veel ruimte om vrij te spelen, ook zijn er iedere dag activiteiten waarbij op verschillende vlakken de ontwikkeling op een speelse manier gestimuleerd
 • We leren kinderen dat ieder zijn eigen verantwoordelijkheid heeft, hierbij wordt ook zelfstandigheid zoveel mogelijk gestimuleerd.
 • Samen spelen vinden wij belangrijk, toch volgen we de behoeften van het kind binnen onze BSO; heeft het kind even behoefte aan alleen zijn, dan is dit ook prima.
 • Corrigeren doen wij door middel van een time-out. Na de time-out gaan wij met het kind in gesprek over wat er gebeurd is en hoe het de volgende keer anders kan.

Praktische informatie

 

 • Voor iedere 8 kinderen op de groep is 1 leidster aanwezig, zo wordt toegezien op voldoende aandacht voor alle kinderen.
 • De kinderen zijn welkom op de BSO van maandag t/m vrijdag van 12:20 tot 18:00.
 • De kinderen eten iedere dag een verantwoorde warme maaltijd, iedere week wordt het weekmenu naar ouders gecommuniceerd.
 • Wij werken per schoolkwartaal met een hoofdthema waar we de activiteiten op aanpassen. Dit thema wordt per twee weken onderverdeeld in sub-thema’s. Activiteiten binnen een sub-thema zijn altijd gericht op:
 • sport
  • spel
  • knutselen
  • natuur/ervaren
 • Iedere week krijgen ouders een ‘fotobrief’ waarin we laten zien hoe de week op de BSO eruit zag d.m.v. foto’s van de kinderen.
 • In de nieuwsbrief van school wordt een klein stukje geschreven over de BSO.
 • Er is ook een BSO Schroederschool Facebook-pagina waarop we een beeld geven van de sfeer & activiteiten op de BSO.

Een middag op de BSO

Om duidelijkheid en structuur te bieden aan de kinderen hebben we een vast dagprogramma, deze ziet er als volgt uit:             

12:20 t/m 12:30

Kinderen komen van school

12:20 t/m 12:45

Netflix / lees/ teken momentje

12:45 t/m 13:30

Handen wassen + eten (kinderen die meedoen aan workshop eten als eerst)

13:30 t/m 13:40

Dagschema doornemen + bespreken wie in welke hoek gaat spelen

13:40 t/m 14:10

Spelen in de hoeken

14:10 t/m 14:20

Samen opruimen

14:20 t/m 15:00

Activiteit sport/spel/bakken/toneel/dans/knutselen

15:00 t/m 15:05

Samen opruimen

15:05 t/m 15:30

Drink + Fruit moment

15:30 t/m 16:15

Buitenspelen of korte activiteit spel/dans/sport/voorlezen

16:15 t/m 16:45

Netflix/ lees/ tekenmoment

16:45 t/m 18:00

Spelen in de hoeken/huiswerk maken

 

Prijzen

 

1 x per week een middag incl. warme maaltijd

 

Nafl. 150,- per maand

2 x per week een middag incl. warme maaltijden

 

Nafl. 250,- per maand

3 x per week een middag incl. warme maaltijden

 

Nafl. 350,- per maand

4 x per week een middag incl. warme maaltijden

Nafl. 450,- per maand

5 x per week een middag incl. warme maaltijden

Nafl. 550,- per maand

 

 BAS- activiteiten (buitenschoolse activiteiten)

 

Vanuit school worden er workshops aangeboden na schooltijd, de zogenoemde BAS-activiteiten. Aan deze workshops kunnen zowel BSO-kinderen als kinderen die niet naar de BSO gaan, deelnemen.

– De workshops starten ieder kwartaal
– Een workshop vindt 1 dag per week plaats en duurt 1 uur.
– Een workshop duurt 12 weken.
– De workshop zijn alleen als pakket van 12 weken af te nemen, niet per keer.
– Voor kinderen die naar de BSO gaan én de workshop volgen geldt dat er van 12.30 tot 13.00 geluncht wordt bij de BSO, daarna kunnen zij naar de workshop.

Contactgegevens

 

-Voor alle vragen of informatie over de BSO en/of de BAS- activiteiten kunt u altijd mailen naar bso@schroederschool.net.

-Het telefoonnummer van de BSO is 6798794, hierop kunt u ons bereiken vanaf 12.00 iedere dag. Is uw kind ziek of kan het om een andere reden niet komen? Of zijn er andere bijzonderheden? Graag doorgeven op het bovengenoemde nummer!

-Voor vragen rondom facturering kunt u contact opnemen met fin.admin@schroederschool.net

Infoformulier BSO