Gebouwen & Faciliteiten

Lokalen
In de Schroederschool zijn er 25 lokalen aanwezig. De meeste gebouwen hebben een tussenlokaal, dat veel mogelijkheden biedt voor extra werkplekken.

Gymzalen
Er zijn twee gymzalen op school aanwezig. Eén gymzaal wordt gebruikt door de groepen 4 t/m 8 en één gymzaal wordt gebruikt door Nijntje t/m de groepen 3. De leerlingen hebben twee keer per week gym op school. Aansluitend bij de gymzalen zijn er vier kleed/doucheruimtes.

Sportveld
Achter in de school vindt u een sportveld waar de kinderen kunnen voetballen en sporten. Dit veld kan ook voor buitenschoolse activiteiten (BAS) gebruikt worden.

BSO-gebouw 

Ons BSO-gebouw is verdeeld in verschillende ruimtes. In goed overleg met de kinderen is gekozen voor een ruimte om te knutselen, te spelen en te lezen, een ruimte om te ‘chillen’ en een ruimte om te eten en met elkaar te koken en later op de dag je huiswerk te kunnen maken.  

Leerlab 
Het leerlab is een lokaal waar kinderen die op welke manier dan ook extra ondersteuning kunnen krijgen door onze RT-leerkracht in de vorm van onderzoek of begeleiding. NT2 ondersteuning, maar ook een extra zetje om weer mee te kunnen met de stof of juist een extra uitdaging en ontmoeting met gelijkgestemden. 

Natuurmuseum 
Sinds 2020 hebben we een natuurmuseum in bruikleen. We hebben een lokaal ingericht als museum met allemaal fossielen, gesteentes en skeletten die ons meenemen in de geologie van het eiland.  

Bibliotheek en mediatheek
Binnen de school is er een uitgebreide bibliotheek waar de leerlingen van Nijntje t/m groep 8 boeken kunnen lenen. Er is een uitgebreid aanbod en de boeken zijn online te reserveren en te bestellen. In de bibliotheek is ook een mediatheek, waar de leerlingen kennis kunnen maken met ICT-vaardigheden op het gebied van robotica, computer hardware, programmeren enzovoort. Ook wordt de ruimte door leerlingen gebruikt om te werken aan opdrachten.

Drie pleinen
Er zijn drie speelpleinen op school. Het onderbouwplein is afgeschermd en wordt gebruikt door kinderen van Nijntje t/m groep 3. Ze spelen daar afwisselend met hun eigen groep of met een andere groep samen. Op de overige pleinen wordt grotendeels gemengd gespeeld over de twee pleinen, met name in de grote pauze. Op die manier worden kinderen uit andere leerjaren ook gestimuleerd om samen te spelen. Groep 3 brengt de grote pauze vaak door op de grote pleinen, zodat ze gewend raken aan de ruimte die de pleinen te bieden hebben.

Overdekt podium
Op het plein is een enorm podium met een overkapping te vinden. Hier wordt regelmatig een Open Podium gehouden en vieren we onze feesten.